Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


streda 2. januára 2013

Pôdorys a paláce


Pre začiatočníkov som pripravila jednoduchý postup, ako zistiť svetové strany
v jednotlivých miestnostiach vášho rodinného domu, bytu či pracoviska.

V prvom rade je potrebné urobiť v mierke pôdorys domu (ak má viac podlaží, tak každé podlažie), bytu či pracoviska. Pôdorys v mierke nakreslite na papier formát A4.  Potom si nájdite geometrický stred pôdorysu. Najvhodnejší pôdorys je štvorec, potom obdĺžnik
s pomerom strán 2 : 3, potom akýkoľvek obdĺžnik. Tieto pôdorysy sú zdravé pre človeka. A dá sa vám ľahko nájsť ich geometrický stred. Stačí nakresliť uhlopriečky a kde sa pretnú, tam je stred. 

Ak máte pôdorys nepravidelného tvaru, treba zložitejším geometrickým postupom nájsť geometrický stred. Ak to neviete, niekoho múdreho a zručného požiadajte. Ak nemáte koho, tak si tvar pôdorysu z papiera nakreslite na kartón. Vystrihnite z neho ten pôdorys. Zoberte ihlu a odspodu s ňou hľadajte ťažisko vystrihnutého kartóna. Ak kartón na ihle je v rovnováhe, tam je ťažisko vášho pôdorysu. Môžete ihlou v tom mieste kartón prepichnúť, aby ste si ho označili. Takto nájdené ťažisko, stred pôdorysu, preneste na papier, kde máte nakreslený pôdorys.

Teraz sa postavte do stredu domu či bytu a kompasom zmerajte, kde máte sever. Ak vám strelka na kompase kmitá a nevie si nájsť miesto, tak ju niečo ruší. Dajte si z ruky dole kovové ozdoby, alebo merajte v inom mieste. Sever si vyznačte na vašom nakreslenom pôdoryse.

Skopírujte si nasledovný obrázok. Ideálne by bolo, keby ste ho skopírovali na priehľadnú fóliu. Ak nie, tak aj na kancelársky papier. Vystrihnite si obrázok a priložte ho na pôdorys tak, aby sa stredy a smery sever - juh prekrývali. Jednotlivé výseky (paláce) si zakreslite do pôdorysu.
Takýmto jednoduchým spôsobom zistíte, akú svetovú stranu máte v tej ktorej miestnosti.
Poradcovia meranie prevádzame presnejším spôsobom, a najmä my, ktorí sa zaoberáme metódou lietajúcich hviezd. Tam je presnosť nevyhnutná.





© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ
© COPYRIGHT RESERVED

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára