Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


streda 16. apríla 2014

Vtáčiky a dobré správy


Každé ráno a najmä na jar, mi pri okne spálne spievajú vtáčence. Máme pri okne strieborný smrek. Aby nám neclonil lúče Slniečka, tak ho občas tvarujeme. Ale plní si statočne svoju funkciu. Je našimi pľúcami. Jeho vôňa preniká do našej spálne. A je aj javiskom pre operených spevákov:) Na našom strome vyspevujú drozdíky a niekedy zavíta aj vrabček alebo straka.

Vtáčatá sú nad vecou... môžu si lietať vo výškach a hľadieť na nás, ako pobehujeme sem a tam. Ich anjelské krídla ich nesú do výšin. Oni pochopili, že za svoje chválospevy sa každý deň nasýtia. Zobáčik otočia k Nebíčku a radostne vyspevujú.
S úžasnou zručnosťou si vedia postaviť hniezda pre svoje mláďatká. S akou zručnosťou a múdrosťou dokážu poprepletať steblá a konáriky. Kde sa len učili tomu staviteľstvu?:)

Prečo to píšem? Lebo je dôležité ráno vstávať s dobrou náladou a očakávať dobré správy. A práve vtáčiky sú stvorenia, ktoré dobré správy prinášajú. Ak nemáte v blízkosti okien strom, môžete si na okno alebo na balkónové zábradlie pripevniť vtáčiu búdku a pravidelne im sypať semienka. Takto si prilákate vtáčiky s dobrými správami... Ak sa pri vašom dome vyliahnu aj maličké vtáčence, môžete očakávať prírastok do rodiny alebo úspešný projekt.



Vtáčiky v spálni:




Sú to úžasné stvorenia a preto im aj ľudia pripisujú rôzne sily a znamenia. Radi si ich dávame do svojich domácností v podobe dekoračných sošiek. No mali by byť estetické, umelecké, také, na ktoré, ak nám spočinie zrak, tak sa naša duša vznáša. Vtedy majú svoju silu.

Páv

Kedysi mal svoje miesto v zámockých záhradách. Vznešene sa prechádzal
a predvádzal svoje nádherné perie. Pre šľachtu bol symbolom vznešenosti. Predstavuje slávu, uznanie, popularitu, úspech, moc, bohatstvo. Symbolizuje tiež krásu a lásku. Bohatstvo a prosperitu. Pávie perie vraj pomáha opustenému partnerovi navrátenie a udržanie jeho lásky. Tak skúšajte:)
V Číne je populárny fénix. 
V obývačke sa môže umiestniť na juh, čo predstavuje Slnko, svetlo, výslnie, energia a pozornosť ľudí smerujúca k nám, ale aj žiara, svetlo vychádzajúce z nášho vnútra. 
Ak potrebujete popularitu, ak píšete knihu, ak túžite byť slávna osobnosť, známa osobnosť, tak páv vám to bude pripomínať. Tiež kto sa cíti neistý, utiahnutý, málo sebavedomý, utláčaný, zakríknutý, páv vám pripomenie, že ste vzácna bytosť, ktorá si zaslúži úctu. Ak ste podľahli alkoholu alebo sa cítite v práci nedocenený, možno vám
v pôdoryse chýba práve južný palác. V obývačke na juhu môžete aj takto tento palác posilniť.


Našla som internetový obchod, kde ponúkajú takýchto krásnych pávov, ale aj iné pekné sošky.





Aj ja som si objednala tohto páva a mám ho na juhu v obývačke.
Je pekný, robí mi radosť, je ako princeznička:)
Keď sa na neho pozriem, vždy sa usmejem.
Možno mi prinesie uznanie.
Ale iste mi priniesol vnútorný jas, radosť.


Orol

Druhý vznešený vták je orol. Orlov mala šľachta v obľube pre ich silu, bystrosť, rýchlosť, obratnosť. V púšti je to jediný spôsob, ako sa zmocniť nejakej potravy. Karavány vozia so sebou orlov, aby im v prípade núdze chytili a v pazúroch priniesli nejaké drobné zviera. 
Pre jeho vlastnosti si ľudia dávajú sošku orla ku vchodovým dverám, aby im strážil príbytok. Svojim ostrým zrakom pozerá smerom do príbytku. Ak občas pozeráte Gaissenovcov, aj oni majú vo svojom penthause v Monte Carle orla pri vchodových dverách. Každý úspešný a bohatý človek má vo svojom sídle nejaký symbol moci. Nie je to klaňanie modlám. Odjakživa si ľudia svoje domovy zdobili soškami, ktoré im niečo pripomínali. 



Žeriavy

Žeriavom sa pripisuje večná láska, dlhovekosť a múdrosť. Tiež vysoké postavenie, prestíž, moc, autoritu. Podľa starých čínskych legiend žeriavy nesú ľudského ducha do Neba. Predstavujú ušľachtilú energiu a pokojný život, ktorý je nakoniec prijatý do Nebies. Obľúbené boli u čínskych cisárov. 

Tak toto sú naši krásavci. Kúpili sme si ich na x-té výročie:) Párik na juhozápade
v obývačke. Kto hľadá lásku, môže si párik dať na svoj osobný smer lásky do spálne alebo do obývačky. Môžu to byť aj hrdličky, labute, kačičky. Vtáčatká, ktoré sú symbolom oddanosti, vernosti a celoživotnej lásky. 
  

Straka

Krásne vyspevuje a prináša dobré správy, šťastné rodinné udalosti - sobáš, narodenie dieťatka. 
Odstraňuje alebo zmierňuje prekážky v kariére alebo v láske. 
U nás sa straka spája s uchmatnutím všetkého, čo sa leskne:)


Kohút

Kto by ho nepoznal. Každé ráno hlási nový deň. A nielen to. Má na starosti kŕdeľ sliepok. A tak má čo robiť, aby sa medzi sebou neškriepili:) Udržuje vo vzťahoch poriadok. Ako sošku si ju gazdinky s obľubou dávajú do kuchyne. Najmä americké paničky.
Je disciplinovaný a praktický. Používa sa na zlepšenie kariérneho postupu. 
Aj vy si môžete pre pokoj v dome zaobstarať kohúta, myslím tým sošku:) Alebo ak chcete postúpiť v kariére či máte na pracovisku zlé vzťahy, dajte si do kancelárie kohúta. Vyskúšajte. Teraz to nebude ani tak podozrivé, keď prichádza Veľká noc. 


Prajem vám všetkým krásne sviatky v kruhu svojich najbližších.

S láskou

                          Janka



Nech ste zdraví v mene Pána Ježiša Krista!



A ešte niečo pre potešenie:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára