Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


pondelok 30. decembra 2013

Móda v roku 2014 podľa Feng shui

Svetový líder v oblasti komunikácie farieb - spoločnosť Pantone, vyhlásila na rok 2014 farbu roka Radiant orchid, žiarivá orchidea. Neviem, podľa čoho táto prestížna spoločnosť vyhlasuje farbu roka, ale tentokrát to sedí.

Rok 2014 bude sprevádzaný energiou hviezdy lásky, ktorá bude prúdiť do stredu budov, domov, bytov a bude ovplyvňovať všetky životné oblasti. Táto energia je
v kvalite živlu dreva.
Preto kvety, ktoré vyjadrujú lásku, nežnosť, priateľstvo, náklonnosť sú v tomto roku vítané. To znamená, že aj žiarivá fuchsiová, rúžová či orgovánová orchidea bude pozitívne pôsobiť na citovú oblasť. Ak potrebujete zlepšiť vzťahy, ak hľadáte lásku, ak túžite po spriaznenej duši, tak v centre vášho príbytku nesmie chýbať takáto orchidea, drevená soška zamilovaného páru či iné vlastné vyjadrenie vašej túžby po láske.




Ružová farba symbolizuje krásne túžby, prebudenie, otvorenie srdca, potreby väčšej náklonnosti, lásky, nehy, pozornosti, ochrany. Ale aj nezištnej lásky, sebazaprenia, obetovania. Je to začiatok novej cesty, otvoreného srdca, rozkvetu svojho vnútra i nášho okolia. 




Naša Láska má svoj domov v našom srdci. No ako ho otvoriť? Iste, v prvom rade modlitbou a pozvanie duchovnej pomoci do nášho života.
Ale môžeme si pomôcť aj vibráciou farieb, ktoré budú pôsobiť na srdcovú čakru, ktorá spája všetky energetické centrá v našom tele, a ktorú krásne rozvinú, otvoria
a spriechodnia smerom dopredu. 




Sú to všetky nežné odtiene ružovej a fialkovej farby, v ktorých môžeme nosiť podprsenku, tielko, top, blúzku, košeľu a pod. Naše srdiečko sa otvorí láske, radosti, vrúcnosti, veľkorysosti. A aj tu platí, že čo vysielam, to aj prijímam. Tak aj nám sa dostane týchto vzácnych darov od iných. 

Tak ako srdcom domu či bytu je jeho stred, tak aj stredom príbytku našej duše je srdce. Tam sa kumulujú a odtiaľ aj vyžarujú energie do okolia.

Príkladom takejto nežnej a múdrej ženy je herečka a bytová dizajnérka Lisa Vanderpump, ktorá tieto farby má vo svojom šatníku:



Môžete nosiť náhrdelník z ruženínu, turmalínu, nefritu, smaragdu, aventurínu či jadeitu. Ideálne je urobiť si test s kyvadielkom, ktorý kameň váš organizmus najviac potrebuje.



V roku 2014 budú na výslní aj jemné pastelové farby. Preto pokojne môžete nosiť aj pastelové zelené farby na horných častiach odevov, ak si chcete zharmonizovať srdcovú čakru.







K fuchsiovej či fialkovej farbe a tiež k zelenej farbe sa hodí čierna farba. Nepíšem to náhodou. Všetko so všetkých súvisí. Fialková farba má v sebe aj čiernu farbu a teda sa k nej čierna hodí a zase zelenú farbu podporuje čierna farba - teba farbu živlu dreva podporuje farba živlu vody. Voda podporuje rast dreva. Takže farby sú po každej stránke v harmónii. 

Ale prečo spomínam čiernu? 
V roku 2014 bude do paláca na juhozápade, teda do paláca ženy, prúdiť energia peňazí:) Táto energia má kvalitu živlu vody. Voda sa energeticky vyjadruje nielen skutočným živlom, ale aj vibráciou farieb čiernej, modrej, tmavošedej. 

Takže, ak túžite po láske milé dámy, obliekajte sa do rúžových a fialkových farieb
a kombinujte ich s doplnkami vo farbách vody, ak chcete zvýšiť svoj príjem. 



                                                                 Just Cavalli



Kúpte si peňaženku v čiernej farbe a dajte do nej tri čínske mince, niekoľko zrniek morskej soli či lístok bobkového listu. Môže byť aj modrá alebo tmavošedá. 
  
                                                                 vizitkár

Kúpte si čiernu elegantnú kabelku, ktorá sa vám bude hodiť k vašim ružovým, fuchsiovým a fialkovým odevom. Môže byť aj tmavšie šedá, ktorá sa viac hodí
k ružovej farbe, či modrá alebo tyrkysová, ktorá sa hodí k odtieňom zelenej.
S čiernymi lodičkami v oboch prípadoch nič nepokazíte.


   



                                              Patrizia Dini






                     


Milí páni, s vami je to v roku 2014 trošku inak. Do vášho paláca na severozápade prúdi zemitá energia, ktorá je síce v harmónii s kovovým palácom, ale v tomto období vládnutia zemitej osmičky, je táto prúdiaca energia zemitej hviezdy # 5 neblahá. Túto energiu najlepšie ošetríte živlom kov.

Na svoju ochranu je potrebné nosiť kovové šperky, najlepšie zlaté. Napríklad prsteň, retiazku, hladký krížik, náramok a pod. Zlato pohlcuje negatívne energie. Z času na čas je potrebné tieto šperky ponoriť do soli, alebo do roztoku soli a potom opláchnuť čistou vodou. Takto ich zbavíte nahromadenej nežiadúcej energie a opäť vás budú ochraňovať.


    


Vhodné sú aj zlaté či strieborné hodinky a manžetové gombíky.




Na ochranu vašich peňazí si kúpte peňaženku kovovej farby - zlatú, striebornú, medenú či bielu.
No najlepšie to istí zlatá kreditka:)

  


Vianoce sú síce za nami, ale začiatkom februára začína čínsky nový rok. Ľudia sa vo východných krajinách obdarúvajú, aby mali v nastávajúcom roku hojnosť.
Výborným darčekom začiatkom každého roka je peňaženka. Ak si ju kupujete vzájomne, nezabudnite do nej vložiť pre obdarovaného aj symbolicky tri čínske mince alebo mince svojej meny, aby ich mal obdarovaný hojnosť po celý rok. Nikdy nedarujte prázdnu peňaženku!



V roku 2014 je ešte jeden fenomén. Je to rok dreveného Koňa. Prichádza obdobie ruchu, živosti, pohybu, dobrodružstiev. Plný romantiky a bezstarostnosti.
S týmito vibráciami ide ruka v ruke aj móda. Prichádza opäť obdobie hippies. Móda slobody, prírody, nezávislosti, dlhých vlasov, farebných kvetov, voľných odevov. Drevený Kôň harmonizuje s hviezdou lásky v živle drevo. Znamenie Kôň je ohnivej povahy, teda rok dreveného Koňa je v harmónii. Drevo vyživuje oheň. Takže nebude divoký ohnivý rok, ale bude skôr napomáhať k priateľstvu, k príjemným spoločenským udalostiam, k zbaveniu sa starých energií a vítanie nových. No opatrnosti nikdy nie je dosť.

Takže láska, sloboda, mier, návrat k prírode...


Keď vzniklo toto hnutie, tak ja som bola malé dievčatko. Vždy som nosila dlhé blond vlasy a stále som bola vonku, ako dieťa prírody. No na toto hnutie si len matne pamätám. Ale samozrejme rozšírené nohavice od kolien som mala:) Od malička som sledovala módu.

Do môjho rodného starobylého mestečka prišla skupina mladých ľudí. Posedávali na múriku starobylej fontány na námestí a dievčatá chlapcom ležiacim v ich lone, kreslili po tvári farebné kvetné ornamenty. Všetci mali dlhé divoké vlasy, všetci fajčili, zrejme aj trávu. Na noc ich pustili do klubu, aby mali kde prespať. Boli odkázaní, kto im čo dá. Mňa pristavil takýto otrhaný mladík a pýtal sa, kde by si mohol natrhať čerešne. Ukázala som mu strom pod atletickým ihriskom a pochopila, že je hladný. Utekala som domov natrieť tajne dva okruhy chleba domácou bravčovou masťou, osolila, zabalila do servítky a zaniesla tomu mladíkovi na čerešni. Bol nesmierne rád. Zrejme už dávno nič nejedol. Musela som to tajne, lebo rodičia by sa o mňa báli. Týmto pozdravujem Kremnicu. 


  




V kurze budú tiež etno motívy, ktorými vyjadríte slobodu, nespútanosť, hĺbku duše
a múdrosť prírody. No zvážte svoj vek, hodia sa viac pre mladých ľudí.


Hviezda lásky, ktorá bude v roku 2014 prúdiť do centra našich domovov a pracovísk, ako som už spomínala, je v živle drevo a teda nielen kvety, ale aj zelená farba. Preto aj jemná zelená farba kvetov či obrazov s kvetmi v centre domova či pracoviska bude mať blahodarný vplyv na láskavé vzťahy.
Pre nezadaných hľadajúcich lásku je výborný obraz ružových pivónií. Tiež rôzne obrazové žiariče, napríklad mandaly lásky sú výborné a nielen v centre príbytku, ale aj na odevoch mladších ročníkov.
Častejšie chodievajte do prírody plnej zelene, tichými prechádzkami prírodou otvárajte svoje srdiečko. V prírode meditujte, modlite sa. Je to najprirodzenejší Boží chrám. 

Nezabúdajte sa v lete vyzuť a bosými nohami chodiť po našej matičke Zemi. Ona vám odoberie všetky starosti, všetky nazbierané negatívne vaše i cudzie energie. 
V zime si každý týždeň môžete nasypať do vedra kilo soli, zaliať teplou vodou, rozpustiť soľ a nechať z nôh odoberať nežiadúce energie. 
Takto sa budete očisťovať, až sa môžete prepracovať k svojmu srdiečku, k jemnému precitnutiu,
k láske. 
S týmto ma napadlo, že ak máte doma mačiatko, ktoré nechodieva von, tak mu nasypte do krabice soľ a postavte ho na ňu, lebo mačiatko sústavne naberá na seba negatívne energie a musí sa ich pravidelne zbavovať. 

Je to čas slobody, robenia, čo sa vám zachce. No zadaní, dávajte si pozor na prílišnú slobodu. Máme slobodu, slobodnú vôľu, ktorú treba využívať na rozlíšenie toho, čo je správne. Nie čo sa nám zachce...
Je to čas zbavenia sa starého a s nadšením vítanie nových udalostí, ľudí, zmien do nášho života. 
Je to čas na zmeny v spoločenskom živote...


NECH LÁSKA, MIER, SÚCIT A NÁVRAT K PRÍRODE 
ZAVLÁDNE NA NAŠEJ PLANÉTE.

Pred rokom mi Ježiško priniesol pod stromček knihu, ktorú som si priala - So šarmom parížanky. Dlho som sa chystala z nej pre vás urobiť výber, teraz som našla link, kde ma predbehli, čo ma veľmi teší, ušetrili mi prácu:



Maroš Kočišík o zimných a jarných trendoch 2014


 Ženská krása od praveku až po súčasnosť




Urobím vám analýzu vašej osobnosti 
a doplním ju o vašu špeciálnu osobnú ochranu 
pre rok 2014. 
Učenie overované tisíckami rokov.
Sú to informácie platné pre celý život.
cca 30 strán - 15 €


napíšte mi:  jankag888@gmail.com


nedeľa 15. decembra 2013

Vianočný pozdrav

Moji drahí,

tento pozdrav napísal kedysi mojej mamičke staručký pán farár Štefan Bojnák, ktorý ju úspešne liečil živou stravou.

Nech aj Vás jeho slová posilnia, bez rozdielu vášho vierovyznania tak, 
ako to cítil aj tento vzácny muž. 





Všetky cesty sveta domov sa zbiehajú,
keď  krásne Vianoce Tichú noc spievajú
a radostné posolstvo z Betlehema prinášajú:

„Aby všetci ľudia v dobrej vôli žili,
aby svoje srdcia láskou naplnili,
aby šťastia, zdravia plnú náruč mali,
aby ich priehrštím iným rozdávali.“

Požehnané sviatky Vianočné,
v nastávajúcom novom roku pána (2014)
všetko dobré, zdravia a šťastia,
lásky a pokoja milej rodinke praje
a srdečne pozdravuje v úcte
 a láske oddaný


          p. farár Štefan Bojnák s rod. 

Všetkým Vám  želám Božie požehnanie,
veľa radosti počas vianočných sviatkov 
a v novom roku šťastíčko.

Janka




štvrtok 12. decembra 2013

List Ježiškovi

Drahí priatelia,

všetkým vám posielam veľa veľa lásky a dobrej nádeje.
Včera bol magický deň 11. 12. 13. Staré veci sa uzatvorili a začínajú sa nové šťastnejšie dni. Pre všetkých. Buďte naplnení láskou a dobrotou. Buďte ako vtáčiky, čo dvíhajú zrak k Nebesiam, keď svojim spevom chvália Stvoriteľa.





A už si to nedajte nikomu nikdy zobrať.



Píšte si svoje vďaky



Koho máte okolo seba?

Dvíhajte svojich blízkych k Nebesiam. Aj keď sa to nasilu nesmie. Ale trpezlivosť ruže prináša. Oni sa prebudia a pôjdu s vami. Ženy, dvíhajte svojich mužov duchovne, aby sa vám všetkým darilo.
Pozerajte sa za Svetlom, nie do tmy. Za šťastím, nie úpadkom.



Tu, po skončení modlitby, si môžete vypočuť ďalšie. 







Aj ja pociťujem príchod krajších dní. Nič nie je náhoda, ani včerajší deň. Ja som ho
s blízkymi strávila u liečiteľky, milej múdrej ženy, ktorá má dar od Pána Boha. Teda žiadne kurzy reiky a podobne.

Skutočný dar, ktorým pomáha ľuďom. Všetci sme od nej odišli povznesení, ľahučkí, naplnení Láskou. Očistení od energií, ktoré nás ťažili. Ja svoje energie mám
v harmónii, pozemský aj duchovný svet je mi blízky, len som na sebe niesla starosti ľudí, ktorým pomáham. Kto pracuje s ľuďmi, musí sa vedieť pravidelne očisťovať.
Tento rok skutočne prežívam duchovne, úžasne, nádherne. Virtuálne som stretla mnohých z vás, milých dobrých ľudí. Všetkým vám prajem veľa radosti, vnútorného pokoja, splnenia svojich snov.

Udržiavajte sa vo vysokých vibráciách, vibráciách Lásky tak, ako nám to kázala včera múdra žena.

Každý si nesieme hriechy svojich predkov, preto je múdra očista od nich, aby nás nekvárili a neničili aj našich potomkov. Môžeme si pomôcť a pomôcť našim deťom
a vnúčatkám, pravnúčatkám a ďalším našim potomkom návštevami u takýchto múdrych duchovných ľudí, alebo môžeme sa aj sami modliť:


Modlitba rodičov za svojich potomkov






Modlitba za uzdravenie rodostromu




Každý deň sa vrúcne pomodlime Otče náš. Je to najsilnejšia modlitba. Je v nej zahrnuté všetko, čo človek k šťastnému životu potrebuje. Nikde nie je písané, že máme ťažko pracovať, aby sme sa mali dobre. Máme sa modliť, aby sme sa mali dobre, aby sme boli zdraví a šťastní. Namáhavá práca človeka ubíja, nie pozdvihuje.
Úprimne sa každý deň modlime Otče náš.




Stále si opakujte, každý deň s láskou v srdci a donekonečna, aj sto krát za deň:

Ľúbim Ťa Pane Bože. 









A nezabúdajte ani na seba. Aj my sme malá iskrička, svetlo sveta. Aj seba majme radi. Veď sme Jeho obrazom. A preto si s láskou v srdci hovorme:

Ľúbim Ťa .............(svoje meno).








List Ježiškovi

Je milý čas písania želaní Ježiškovi. Buďme ako malé deti a napíšme si, po čom túžime. Píšte všetko v prítomnom čase, napríklad:

V mojej rodine je Láska. 

A duchovný svet vám odpovie - Amen.



Som dokonale zdravá. 

Amen.


Mám milovaného partnera. 

Amen.


Mám zdravé a múdre deti a vnúčatká.

Amen.

Mám byt.

Amen.

.
.
.


Všetko, čo je napísané z čistého srdca, nech sa naplní. 

Amen. 

Lebo nemôžeme svetom blúdiť len tak. Musíme mať svoje sny, za ktorými ideme.







Moji drahí priatelia,

verím, že sa budeme stretávať a že nás láskavých ľudí bude čoraz viac. Že si budeme navzájom pomáhať a s Božou pomocou sa navzájom dvíhať k Nebesiam. Ku šťastiu,
k Láske, k hojnosti.
Prečítajte si moje články, aj tie vás pozdvihnú. Nepísala som ich ja. Ja som bola častokrát len sprostredkovateľ...


Krásne detské modlitbičky



Teda moje učenie nie je len z tohto sveta. Na to, aby človek mohol pomáhať ľuďom, len pozemský kurz Feng shui nestačí. Je to poslanie, dlhodobé učenie a pomoc z Nebies.


Som Tvoj služobník


Môj Pane,  

modlím sa, 

aby moja láska ku stromu poznania 

ma neodviedla od stromu života.




Ak budete cítiť, že ma potrebujete, napíšte mi:   jankag888@gmail.com




S Láskou v srdci

                                      Janka




V čase adventu je príjemné počúvať múdre slovo:



Ľubomír Stanček - modlitba v našom živote - 15 prednášok





Ďakujem Ti...



Šťastné a požehnané Vianoce


videá:


videá:



Kto nemá čas čítať Sv. Bibliu, môže si nechať posielať denné zamyslenia: