Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


sobota 10. augusta 2013

Láska a dary

Dnes sa vydáva dcérka mojej priateľky. A tak ma napadlo napísať niečo o láske a dávaní.



Veď láska je vlastne sebadávanie a to najrozličnejšími spôsobmi:

- svojou radosťou z prítomnosti
- svojou intimitou telesnou aj duchovnou
- svojimi dobrovoľnými a láskyplnými službami
- pekným slovom, vyznaním lásky, pochvalou, úsmevom
- darčekom, po ktorom ten druhý túži

Sú rôzne prejavy lásky. Každý máme tie svoje, ktoré sú nám blízke a prirodzené. Ale treba si všímať, aké sú prirodzené u vášho partnera, partnerky. Lebo obyčajne tie dokáže aj prijímať a poznať, že je milovaný.

Aby to nebola láska ako v tom príbehu o koníkovi a psíkovi. Boli veľkí priatelia. Psík mal koníka tak veľmi rád, že keď mal kostičku, tak ju priniesol koníkovi. A zase koník dával psíkovi svoje seno. Tak veľmi sa mali radi, že od hladu umreli.


Múdre a vtipné pre mladých, ale aj pre nás zrelších:



Preto si všímajte, na čo váš partner s radosťou reaguje. O čom hovorí, o čom sníva, čo by si prial. Len tak vaša láska neumrie. Nedávajte mu darček, ktorý sa páči vám, ale ktorý sa páči jemu. Ak očakáva pekné slovo, pohladenie, tak mu namiesto toho nechoďte uvariť kávu. Ak potrebuje pomoc v domácnosti ako prejav lásky, tak mu namiesto toho nevyznajte lásku, lebo vy ste to tak cítil a potreboval povedať. Ale ona potrebovala pomôcť pri varení obeda. Ale platí to aj naopak. Hovorí sa, že nemému ani vlastná matka nerozumie. Treba povedať partnerovi, po čom túžite. Niekedy je ťažko odhadnúť situáciu.
Ak budete tráviť spolu veľa času, tak už nemusíte hovoriť. Rečou lásky sa vám stane telepatia. Viem to, lebo to sama zažívam. Na niečo si pomyslím a už to mám donesené. Tak sa len zasmejeme, že práve to som ti v duchu povedala:)







Teraz vám prezradím všeobecné pravidlá pri dávaní darov.



DARY AKO PREJAV LÁSKY A ÚCTY

„Daj – bude ti dané. Praj, bude ti priane."

Kto prestane dávať, stratí schopnosť milovať. Upadne do osamelosti a zúfalstva, lebo prestal rešpektovať duchovný poriadok stvorenia. Dbajte na to, aby energia lásky prúdila. Dávajte bez podmienok a nárokov na splácanie. Daj – bude ti dané. Dar k vám príde a nemusí to byť od obdarovaného človeka. Činy lásky podporia vaše pozitívne myslenie a vaše snívanie.


Nevynechám oslavy narodenín, výročí, sviatkov a podobných príležitostí.
Pošlem pozdrav.
Pomôžem niekomu, kto ma potrebuje.
Hýčkam samú/samého seba.
Usmievam sa. Rozjímam.
Som ku všetkým milá/ý, aj k tým, ktorých mám doma.
Každý deň objímem ľudí, ktorých mám rada/rád a poviem im to.

Dávajte také dary, ktoré druhého potešia. Dary dávané od srdca nemusia vždy toho druhého potešiť. Dokonca, ak ich nepotrebuje, vytvárajú mu doma mŕtvu škodlivú energiu.
                 
Dokonca sú dary, ktoré podľa Feng shui sami o sebe prinášajú zlú energiu. Tieto dary nikdy nikomu nedávajte, ani svojim nepriateľom:

Ostré a pichľavé darčeky – nože, nožnice, otvaráky na víno, na obálky, zbrane a pod. Tieto dary vysielajú nepriaznivú energiu plnú hádok, nedorozumení a nešťastia.

Hodinky, budíky, kalendáre. Nedávajte ich starším osobám, merajú časovú dĺžku. Staršia osoba mladej môže takýto dar dať. 

Červené ruže s tŕňmi. Vyvolávajú problémy vo vzťahoch. Vhodné sú žlté alebo rúžové bez tŕňov. Žiadne kvety s tŕňmi, pichliačmi či špicatými listami.
Nie sú vhodné rezané kvety. Je to umierajúci kvietok.

Topánky. Predstavujú nešťastie tomu, kto nosí darované topánky. Neplatí to, ak kupujeme topánky dieťaťu. 

Ak niektorú z týchto vecí niekomu darujete, poproste ho, aby vám symbolicky dal mincu. Tento akt znamená, že za dar si zaplatil a nie je to viac považované za dar.

Nevhodné sú prázdne šperkovnice, peňaženky a pod. Vždy treba dať dovnútra symbolicky peniaze alebo malý darček ako symbol šťastia a hojnosti.


Napríklad tri čínske mince s nekonečným uzlom šťastia
(symbol nepretržitého toku hojnosti a šťastia)





Dobrým zvykom je oslávencovi darovať tortu. No nesprávnym zvykom je pri želaní sfukovať sviečky. Vtedy si želanie odfúkne.
K torte treba prichystať svietnik na čajovú sviečku a drevené zápalky. Oslávenec si sám zapáli sviečku zápalkami, niečo si v duchu bude priať a sviečku treba nechať samú dohorieť. Vtedy sa želanie dostane do neba.
Samotný svietnik je múdrym darčekom na budúce želania. 



  




Vhodné dary podľa znamení zverokruhu


Trafiť sa do vkusu a prianí blízkej rodiny alebo priateľov býva neraz ťažké. Človek narodený v termíne tesne vedľa iného znamenia, sa môže prejavovať ako susedné znamenie zverokruhu. V literatúrach nie je ohraničenie znamení jednotné. Preto treba človeka s takýmto dátumom narodenia viac spoznať a podľa toho, ku ktorému znameniu svojim správaním inklinuje, vybrať darček. Ak viete hodinu narodenia a viete si tak zistiť jeho ascendent, môžete darčeky rozšíriť podľa ďalšieho znamenia zverokruhu.
Vhodné darčeky podľa znamenia sú súčasťou analýzy osobnosti. 



Darček pre vás.


Ak neviete, aký darček by ste si mali priať, alebo aký darček darovať svojim blízkym, napíšte mi. Pripravím vám hodnotný duchovný darček, ku ktorému sa budete vy alebo vaši obdarovaní vracať celý život. Je to analýza osobnosti taká, akú ste dosiaľ nepoznali. Okrem numerológie 

a astrológie je výnimočná tým, že na základe prírodných živlov vám zharmonizujem život, vašu osobnosť, vaše prostredie, vaše vzťahy. Aby váš život sa stal krásnou meditáciou. Aby ste žili v prítomnosti, 

v pokoji, v šťastí, v láske, v zdraví, v hojnosti. 


Pri konkrétnom probléme pridávam prílohy zdarma. 

Je to práca na dva dni, cca 30 strán o vás. Stojí len 15 €.
Analýzu urobím aj vo vašom jazyku. Preklad stojí 5 €. 

Napíšte mi:   jankag888@gmail.com
  

Matka Tereza
















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára