Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


sobota 8. septembra 2012

Kupujete stavebný pozemok?

Čo by mal váš pozemok spĺňať:

1. Dobrá lokalita
Pre každého to znamená niečo iné. Niekto chce bývať blízko mesta, aby mohol pohodlne dochádzať do práce a deti do školy. Iný chce bývať na vidieku a venovať sa pestovaniu rastlín, založiť sady či chovať zvieratá.

2. Infraštruktúra
Dôležitá je dobrá prístupnosť na pozemok. Hlavne v zime, keď napadne sneh. Ale aj
z pohľadu majiteľov okolitých pozemkov. Aby sa nestalo, že sa k tomu svojmu dostanete len cez pozemok iného majiteľa. V budúcnosti by ste mohli mať problémy. Tiež si treba overiť, aké plány má prípadne miestna samospráva. Či sa neplánuje v blízkosti diaľnica, fabrika či v blízkosti vysoké stavby. Prečítajte si aj príspevky - Kupujete byt alebo dom? I. a II. časť
Treba aj zvážiť, či budete mať možnosť sa napojiť na kanalizáciu, na plyn, vodu, elektriku a pod.
(Tiež skontrolovať, či pozemok nie je zaťažený napríklad záložným právom.)

3. Veľkosť a tvar pozemku
Treba zvážiť, či idete stavať len rodinný dom alebo aj hospodárske stavby. V každom prípade pozemok má byť primeraný k veľkosti nehnuteľnosti a k počtu ľudí. Príliš malý pozemok v pomere k domu bude vyvolávať stiesnenosť a časom to môže vo vás vyvolávať depresiu. Naopak, príliš veľký pozemok oproti domu vám môže priniesť pocit nemohúcnosti, vyčerpania životných síl.
Preto si treba zvážiť, koľko ľudí bude bývať v rodinnom dome, aký bude dom veľký. Či bude poschodový a tým ušetríte miesto na pozemku, alebo túžite po bungalove. Najvhodnejši je pozemok, ktorý má pravouhlý tvar, to znamená štvorec alebo obdĺžnik.

4. Kvalita pozemku
Kvalitná pôda prináša bohatstvo. Nekvalitný skalnatý pozemok či pozemok inak narušený prináša odliv peňazí. Kvalitná pôda vám do života prinesie harmóniu, zatiaľ čo nekvalitný pozemok môže prilákať nezdary, nešťastia, zármutok, zlých ľudí a pod. Preto sa presvedčte, aký pozemok idete kupovať. Nie je to bývalá skládka odpadu? Nie je to bývalé močarisko?

V Číne pozemok vyšetrujú na dvoch zásadných miestach a to v strede pozemku a na jeho juhovýchode. 


V strede pozemku vykopú jamu o objeme 1 m3. 
Potom túto jamu zasypú zeminou, ktorú vykopali.

- Ak zemina nestačí zakryť celý otvor, potom táto pôda nie je vhodná na bývanie. Je nepriaznivá a každý, kto by tam býval či podnikal, mal by malú šancu na úspech. Nemal by nikdy dostatok peňazí.
- Ak zemina pokryje celý otvor, potom ľudia na takomto pozemku budú žiť priemerný život, budú mať priemerné šťastie. Neprídu ani o peniaze, ani veľa nezarobia.
- Ak zemina vytvorí nad otvorom kopček navyše, toto je znakom, že ľudia na takejto pôde budú bohatí a úspešní. Budú rozširovať svoje podnikanie.
Takto vyšetria pôdu či je ťažká, hutná, alebo len ľahká, zvetraná. Na hutnej pôde je život istejší.


V juhovýchodnom rohu pozemku vykopú jamu
o objeme 3 m3, t. j. 3m x 3m x 3m. Ak sa tam objaví voda, pozemok má v sebe prirodzené bohatstvo. Potom túto jamu naplnia po okraj vodou a počítajú pomaly do štyridsať. Ak voda začne presakovať do pôdy, strácať sa, to nie je dobré znamenie, obyvatelia by mohli prísť 
o peniaze. Ešte horšie je, ak ste nenatrafili pri výkopoch na vodu a napustená voda by unikala.
Ak ste nenatrafili pri výkopoch na vodu, ale napustená voda ani po 40. sekundách neuniká, je to dobré znamenie pre bohatstvo. Ale toto bohatstvo nadobudnete vašou usilovnou prácou. Najlepšie znamenie je, ak ste pri výkopoch natrafili na vodu a pri napustení vody do jamy táto voda ani po 40. minútach neuniká. To je znak skutočného bohatstva.
Juhovýchodný roh pozemku je palác bohatstva. Kvalitnejší život je v údolí, kde je podzemná voda, ako na svahoch, kde voda nie je.



Zloženie vody a pôdy na Slovensku

Vyberte si zdravé prostredie na bývanie:





5. Okolie pozemku
Pri kúpe pozemku si všímajte jeho okolie. Pred domom by mal byť najväčší výhľad a najviac okien, ktoré budú vpúšťať do domu blahodárnu energiu. Tiež vchod do domu. Je to pozícia fénixa, ktorý potrebuje veľký priestor pre svoj vzlet. A tak to bude aj s vašim životom. Bude plný príležitostí a úspechov.
Vzadu by mal byť dom chránený neďalekým zeleným kopcom, vyššou budovou, vyšším múrom či stromami. Záleží to od svetovej strany. Napríklad vyššie stromy sa hodia na východ, juhovýchod a juh. Kopce či vyššia budova ako živel zem, sa hodí na juhozápad, západ, severozápad a na severovýchod. Na sever sa hodí napríklad vyšší kovový plot alebo vyšší biely múr. Je to pozícia korytnačky, ktorá svojim pancierom ochraňuje obyvateľov. Hlavne ich zdravie, dlhý život a akumuláciu financií.
Po pravej strane domu je pozícia draka a po ľavej strane je pozícia tigra. Draka predstavujú kopce či budova, ktorá chráni dom zboku. Tigra predstavujú kopce či budova, ktorá chráni dom z druhej strany a táto ochrana je trošku nižšia, ako ochrana draka. Tiger je útočné zviera a preto musí byť pod kontrolou draka.
Využitím štyroch zvierat v okolí pozemku dom bude v ochrannej pozícii. V takomto dome váš život bude pokojný a prosperujúci.

6. Osadenie domu do pozemku
Osadenie domu do pozemku je veľmi dôležité. Nie je to len o pozícii štyroch zvierat, ale aj presné natočenie čela domu. Podľa toho, pod akým stupňom bude čelná strana domu natočená a tiež v závislosti od obdobia, kedy bude dom dostavaný, kedy skolaudovaný 
a kedy sa do neho nasťahujú obyvatelia, tak podľa toho budú do takéhoto domu prúdiť energie hviezd, t. j. rôzne kvality energie do rôznych častí domu.
Tiež obyvatelia, ktorí budú v dome bývať, majú svoju osobnú kvalitu energie, energetickú hladinu svojho osobného živlu.
Tu sa stretávajú tri druhy šťastia. Šťastie nebeské, šťastie pozemské a šťastie ľudské. Prečítajte si príspevok - Tri šťastia

Tieto tri druhy šťastia musia byť v harmónii, aby priniesli do života ľudí pokoj, lásku, šťastie, zdravie ochranu, bohatstvo. Práve presné osadenie domu do pozemku je kľúčom ku kvalite života obyvateľov tohto domu.  

Ak stojíte pred touto otázkou, som tu pre vás. Ale aj pre vás, ktorí už máte dom 
a potrebujete vedieť, ako  využiť blahodárny tok energií v ňom a tiež ako sa úspešne vyhnúť škodlivým energiám, aby ste mali pokojnejší a šťastnejší život. Rovnako to platí aj pre byt, kanceláriu, showroom, prevádzku. 

Už ste si iste všimli, že môj blog nie je teória Feng shui. Nemám za cieľ z vás vychovať poradcov. Ani týždenný kurz Feng shui z vás poradcov neurobí. 

Tento blog je o aplikovanej teórii, o mojich poznatkoch získavaných dlhoročným 
a nekončiacim štúdiom,  o skúsenostiach a o mojich výsledkoch. Čítaním tohto blogu si viete sami veľa pomôcť. Ale množstvo okolností, ktoré treba zohľadniť pri harmonizácii vášho prostredia, nie je možné vložiť do tohto blogu. A aj preto, lebo každá situácia je iná. Každý žijete v inom prostredí, každý máte iný osobný živel, každý potrebujete niečo iné, každý ste v inej životnej situácii, ktorú potrebujete akútne riešiť. S tým sa spája množstvo analýz a meraní, kým sa vypracuje samotný projekt vášho zdravého 
a šťastného bývania. 

Preto, ak chcete svoj život skutočne zobrať do svojich rúk, vôbec neváhajte a napíšte mi na moju adresu: jankag888@gmail.com 

Lebo len čítaním ho nezmeníte. Musíte konať. Každá správne vložená energia sa vám v dobrom aj vráti. Ja viem o čom hovorím. 

S láskou 


                                   Janka





© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ
© COPYRIGHT RESERVED











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára