Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


piatok 31. augusta 2012

Očista duše I.


Opäť moja obľúbená téma. Ale teraz trošku inak. Nedávno som stretla jednu známu, ktorá sa mi sťažovala na dcéru. Kedysi úspešnú, teraz bez záujmu o čokoľvek. Vraj ani byt si neuprace... O nič nemá záujem. Je doma, nezamestnaná. A včera mi telefonovala moja priateľka, že nemá na nič čas. Má rozbehnutých veľa aktivít a nestíha. Nemá čas ani na meditácie, na modlitbu, na seba...
Je náročná doba. Neboli sme zvyknutí, aby sme ostali doma, bez práce. Ale keď sa pozriete na dejiny ľudstva, vždy to bolo náročné. Nevzdávajte sa! Nie sme žiadne obete. Sme tvorcovia svojho šťastia. Viete aké bohatstvo ste teraz dostali? Máte to, čo iní nemajú. Máte čas! Začnite sa venovať svojim záľubám. Doteraz nebolo kedy. Robte to, pri čom je vašej duši dobre. Ona to potrebuje. Je to váš talent, ktorý rozvíjajte a uvidíte, časom vás aj uživí. A venujte sa meditáciám, modlitbám. Pomáhajte iným. Budete mať obrovský náskok v tejto uponáhľanej dobe, ktorá si práve vyžaduje viac duchovný život. 
Ale aby ste sa dostali z letargie, treba urobiť jednu vec: Vyhrnte si rukávy 
a začnite upratovať. Uprataním príbytku a jeho okolia si upracete aj v hlave. Myšlienky sa vám vyjasnia, duša rozjasní. A svet bude oveľa krajší. 
Dnes je spln na to ako stvorený. Ale aj cez víkend bude ešte jeho sila pôsobiť. 
Kde začať? 
Ja fungujem celý život na systémoch. Zavediem systém a ten si potom funguje svojim naprogramovaným životom. A keď je prekonaný, prestáva byť funkčný, tak opäť zavediem nový systém a zase mám chvíľu pokoj. Najťažšie je ho vymyslieť a zaviesť. Ale ako sa hovorí: Ťažko na cvičišti - ľahko na bojišti. 

Veď čo je najlepšie Feng shui? Poriadok a praktický systém, pri ktorom všetko má svoje miesto. 


Pri upratovaní je dobré, ak si zvyknete na časový rozvrh, ak si činnosti rozvrhnete do časových úsekov. 

Aspoň raz do roka  (ja to robím pred zimou a pred letom): 

Vyhádzať všetky skrine, zásuvky, botníky. Ak niečo už dlhšie nenosím, vyšlo z módy alebo som z toho vyšla ja:), vytriedim a niekomu darujem. Pre mňa je to už stagnujúca mŕtva energia, ktorá ma zbytočne brzdí vo vývoji. Pre obdarovaných je to nová pozitívna energia, ktorá im do života prinesie radosť a povzbudenie. Skrine, zásuvky a botníky poumývajte, môžete si do vody kvapnúť vonný olej, aby sa energie lepšie prečistili. Na očistu energií je najlepší ocot, ale éterické olejčeky voňajú krajšie. Veci, ktoré si chceme ponechať, pekne poukladáme tak, aby sme mali prehľad a vedeli ich vhodne skombinovať. Šatník má byť vzdušný, radostný, tvorivý. Dobré je odevy usporiadať podľa druhov - kostýmy, blúzky, nohavice, tričká, saká a pod. a tie potom usporiadať do tvorivého cyklu živlov:

voda - farba modrá, čierna, tmavo šedá, kvapky, vlnky, obláčiky
drevo - farba zelená, hnedá, kvety, listy, zvislé prúžky 
oheň - farba červená, ohnivo oranžová, ohnivo žltá, bordová, fialová, trojuholníky, vzory hrotov, cik - cak, všetky zvieracie motívy, tiež samotná koža zvierat
zem - farba zemitá žltá, oranžová, béžová, hnedá, káro, vodorovné prúžky
kov - farba biela, sivá, strieborná, zlatá, medená, lesklá metalická, bodky, kruhy, oblúky, špirály


Pre inšpiráciu a potešenie:

http://www.youtube.com/watch?v=6hAUgaOHSAI&feature=related

Vytrieďte všetky predmety v pivnici, v garáži, na povale. Poupratujte. 
Raz za 4 - 5 rokov vymaľujte nanovo celý príbytok. Dajte si urobiť projekt, aby ste vedeli aké farby použiť vzhľadom na svetovú stranu, na osobný živel človeka, na prítomné energie hviezd. 

Priebežne:

Prejdite po každej miestnosti v byte a pozorujte všetky predmety. Tie predmety, ktoré vysielajú energiu utrpenia (napr. ukrižovaný Ježiš), ťažkej práce, chudoby, nešťastia, samoty (obraz s jednou postavou)  a pod. treba odstrániť. Na ochranu príbytku si môžete zavesiť hladký krížik.

Skontrolujte všetky predmety od koho ich máte darované alebo zdedené, či neprinášajú zlé energie. Napr. starožitnosť od niekoho, kto mal zlý život alebo sám bol zlý, alebo nemal šťastie v láske, vytrieďte knižnicu s negatívnymi témami a názvami. Povyhadzujte všetky zlé spomienky – napr. dary, fotky, obrúčku z bývalého nevydareného manželstva. 
a pod. Ak máte zrkadlá z doby, kedy ste neboli šťastní, von s nimi. Oni si totiž všetko pamätajú. Prehodnoťte suveníry z dovoleniek. Z exotických krajín môžu byť zdrojom negatívnej energie.

Odstráňte všetky sušené kvety, ikebany – je to smrť kvietka, mŕtva energia. Odstráňte všetky kaktusy a iné kvety s pichliačmi alebo úzkymi listami – vystreľujú negatívnu energiu.

V byte musí všetko fungovať. Nefunkčné veci opraviť alebo vyhodiť. Vyhoďte obitý tanier, hrniec, hrnček, nefunkčný elektrospotrebič (alebo dajte opraviť), opravte zvonček pri dverách, ... a pod. 

Vytrieďte potraviny v chladničke i v komore. Vyhoďte nahnité ovocie či zeleninu. Je to predsa vaše zdravie a vaša hojnosť. Poumývajte chladničku octovou vodou.


Poumývajte dresy, sociálne zariadenia.

Haraburdie, ktoré vyčerpáva ducha a znepokojuje myseľ sú účtenky, upomienky, listy.. Urobte si v nich poriadok a založte do zakladačov. Očistite od nich pracovný stôl. Do zberu dajte noviny, letáky. Každý víkend si urobte poriadok v kabelke, v peňaženke, vo vreckách.

Každú miestnosť, okná, dvere, podlahu je dobré poumývať slabou octovou vodou alebo vodou, do ktorej dáte niekoľko kvapiek vonného oleja. Staré energie v miestnostiach vyčistiť dymením šalvie alebo vonnej tyčinky. Miestnosť zatvoriť (okná aj dvere) a chodiť s kadidlom v smere hodinových ručičiek tri krát po miestnosti a do každého kúta a do tejto očisty vložiť v myšlienkach svoj úmysel – napr. "Čistím tento priestor, aby tu boli len dobré energie." Potom otvoriť okno a spálené energie vypustiť von. Výborné je aj zvonenie na tibetskej miske alebo zvončeku, alebo len tlieskanie rukami či pustenie pozitívnej hudby. 

Vymeňte plachty, obliečky, záclony a závesy. Vyložte na slnko matrace, paplóny 
a vankúše, nech sa vykúpu v slnečných lúčoch.

Poriaďte interiér auta. Urobte poriadok v odkladacích skrinkách, v batožinovom priestore. Vyprášte koberčeky, povysávajte a poumývajte. Kadidlom očistite jeho interiér. Vložte pri tom svoj úmysel - napríklad - "Čistím energie, aby nás ochraňovali na cestách." Potom dym vypustite von. Dajte si do auta na ochranu obrázok alebo medailón Sv. Krištofa - patróna cestujúcich. Jeho môžete nosiť aj pri sebe - ochraňuje vás pri každom vašom kroku. V tomto roku 2012 dajte do auta na ochranu aj dvoch modrých vtáčikov, alebo prívesok modrého slona či nosorožca. Dajte auto umyť, naleštiť. 

Tak aký máte teraz pocit? Je to úžasná sloboda. Úžasná ľahkosť takto odhodiť svoje bremeno minulosti. Až keď takto dôkladne zbavíte váš príbytok všetkej negatívnej energie, otvorí sa vám priestor pre novú energiu, ktorá vám dá silu posunúť sa v živote ďalej. Svoj domov udržujte vždy čistý, vyvetraný, aby mohla v ňom prúdiť pozitívna energia. Aby vaša duša dostala krídla. Bude vám veľmi povďačná. A dá vám vnuknutie, akou cestou sa máte uberať. Stačí sa už len stíšiť a počúvať. 

S láskou 

                                       Janka




© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ
© COPYRIGHT RESERVED



Prečítajte si tiež:  
http://eldhwen.wordpress.com/2012/08/31/pre-dnesny-spln-2/

Pozrite si film: Wayne Dyer - Premena
(české titulky spustíte, ak kliknete dole na lište tlačítko CC)
http://www.youtube.com/watch?v=wQEjg-ds4IY






















3 komentáre:

  1. Dobrý deň, rad by som sa spytal na ocot. V poslednej dobe všetko čistim octom. Dokonca mam potrebu aj seba samého umývať octom :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
    2. Ocot je výborný dezinfekčný prostriedok ako aj prostriedok na očistenie miesta po starých energiách. Má veľa využití aj ako domáci liek. Pri uštipnutí hmyzom, pri spuchnutých miestach, pri vysokých horúčkach ako zábal s octovou vodou. Tak sa nedivím, že máte potrebu sa aj umývať octom. Telo vie, čo potrebuje. Možno máte nejaký vnútorný zápal a podvedome cítite, že ocot vám robí dobre. Jablčný ocot riedený vodou je zdravý ako nápoj. Kyslá chuť súvidí s pečeňou a žlčníkom a so zrakom.
      Môžem vám urobiť osobnú analýzu - okrem iného zistíte, čo vám chýba.

      Octom sa umývajú okná, odstraňuje vodný kameň, čistí WC, umývajú podlahy, pravidelne kľučky na dverách, octová voda sa rozprašuje na vlnené koberce, aby sa zbaránilo moliam, môže sa rozprášiť aj po miestnosti na očistenie energií.

      Odstrániť