Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


piatok 3. augusta 2012

Kupujete dom alebo byt? II. časť

V prvej časti som sa venovala okoliu domu. Teraz sa pozrieme na nehnuteľnosť. Čo si treba všímať, ak kupujete nehnuteľnosť? 
Určite si každý pozriete fasádu domu, či je kvalitne urobená, v akom je stave. Či je dom zateplený a čím je zateplený. Či má dom energetický certifikát. Na Slovensku bol obrovský boom zateplovať domy polystyrénom. Teraz ľudia zistili, že v zime sa im v byte tvoria plesne a v lete chodia doma v hrubých ponožkách, pretože sa múry nevyhrejú. Sú ako v chladničke. Polystyrénom sa vypĺňajú prenosné chladničky, aby v lete neprepúšťali teplo k potravinám. 
Ak idete stavať dom, tak máte možnosť si vybrať, akým materiálom ho zateplíte. Vždy je najlepší ekologický materiál. Napríklad minerálna vlna, ale treba zachovať bezpečnosť pri práci pri jej manipulácii.  Jej drobné čiastočky sú nebezpečné a pri manipulácii lietajú ovzduším. Výborným prírodným materiálom je celulózová izolácia. Papier má výborné izolačné vlastnosti a má dlhú trvácnosť. Drevo je prírodný materiál, ktorý sa odjakživa používal na stavbu príbytkov. Veď si predstavte, aké dlhé roky vydrží taká knižka. Kedysi sa u nás stavali hlinené domy. Ľudia mali aj podlahu z ubitej hliny. Je to prírodný materiál, ktorý má mimoriadne dobré účinky na zdravie ľudí a mnoho ďalších nenahraditeľných vlastností. Údajne 1/6 ľudstva žije v hlinených príbytkoch. Stavebníctvo v súčasnosti znovuobjavuje tento prírodný a dostupný materiál. Buď sa používa ako nosný materiál, alebo namiesto omietky v interiéry. Má výbornú zvukovú a tepelnú izoláciu. Výborná je kombinácia hlinených nosných prvkov s fúkanou celulózou. Hlina reguluje v dome vlhkosť, pohlcuje škodlivé výpary, pohlcuje elektrosmog a z ľudí odsáva choroby
a odovzdáva ich zemi.

Pozrite si tiež článok - Živly liečia II. - Granderovu technológiu pri výrobe tehál


Nevhodné domy na bývanie sú typu OKÁL. Hlavne tie skôr postavené. Dielce sa vyrábali z drevotriesky, ktorá bola spájaná formaldehydom. Táto látka sa uvoľňuje do ovzdušia
a je zdraviu škodlivá. A čo je ešte škodlivejšie - vnútorný plášť, ktorý sa vyrábal
z azbestocementových dosiek. Toto je skutočne nebezpečná látka pre zdravie človeka. Ak máte doma ešte takúto izoláciu napríklad okolo svietidiel, tak ju v rukaviciach odstráňte a uložte na skládku odpadu na to určenú.


Zloženie vody a pôdy na Slovensku

Vyberte si zdravé prostredie na bývanie:




Pri obhliadke domu si iste pozriete, v akom stave je strecha. Ekologická strecha by mala byť pokrytá prírodným materiálom, napríklad pálenými hlinenými škridlami. Vyrábajú sa aj betónové čí drevené škridle. Pre obytné domy nie sú vhodné plastové škridle. Strecha by mala byť riešená v živle oheň. Všimnite si veže kostolov, všetky sú špicaté a ohnivej, červenej farby. Od pradávna ľudia stavali takéto strechy aj na svojich príbytkoch, lebo verili, že sa im dostáva tak nebeského požehnania. Oheň je spájaný
s nebeskou Láskou. "Ja som svetlo sveta".


Niekedy sa zvykla dávať na strechu soška kohúta, aby dom ochránil pred požiarom.
A predstavte si, že vo Feng shui sa tiež kohút používa pred požiarom, ale tým ľudským - nežiadúcim emóciám. V každom prípade sú ľudia v takomto dome, pod takouto strechou pokojnejší. Ale ak už spomínam strechu, musím aj povedať, že spanie v podkroví, pod šikmým stropom je zdraviu škodlivé. 
Na obhliadku nehnuteľnosti nezabudnite so sebou zobrať stavebného statika, ktorý vám zodpovedne posúdi statiku domu. Zistite tiež, v akom stave sú elektrické rozvody,
v akom stave sú potrubia na pitnú vodu, plynové prípojky.
Hlavné vstupné dvere do domu musia byť dominantné. Mnohé americké domy majú dominantné garážové dvere a vchod do domu nenápadný. To nie je správne. Vchodové dvere majú byť primerané k veľkosti domu, ani malé, ani veľké. 
Ďalšia vec, ktorú si treba všimnúť, je pôdorys domu či bytu. Dom, a platí to aj pre byt, má mať pravidelný pravouhlý tvar. Buď štvorec alebo obdĺžnik. Ideálny tvar obdĺžnika je, ak pomer strán je 1:2 alebo 3:4.
Ak má dom či byt nepravidelný tvar, vznikajú v príslušných svetových stranách výbežky alebo chýbajúce časti. Tieto nepravidelnosti prinášajú do osudov ľudí rôzne nežiadúce udalosti, podľa toho, o akú svetovú stranu ide a či tam chýba časť domu, alebo je navyše. Tieto nepravidelnosti sa dajú korigovať určitými nápravnými prostriedkami. Ak už máte dom alebo byt s takýmto nepravidelným pôdorysom, napíšte mi. Je pravdepodobne potrebná ich náprava. 
Pravidelný pôdorys musí byť na juhozápade a severozápade. Toto je najdôležitejšia podmienka, aby rodina bola šťastná, aby otec a mama, žena a muž mali rovnaké postavenie, aby mali harmonický vzťah, aby ich zdravie nebolo oslabené, či ohrozené, aby ich kariéra nebola oslabená.
Tam, kde chýba juhozápadný roh, vzťahy v rodine sú ohrozené, ženy sú utláčané, utekajú z domu, deti majú o to menšiu starostlivosť, ženy trpia gynekologickými chorobami, dcéry si ťažšie hľadajú vhodného partnera, ženy sa nedožívajú vyššieho veku alebo sa rozvádzajú. Ani výbežok, palác navyše, nie je žiadna výhra. Iba ak tak pre slobodné ženy, ktoré netúžia mať partnera. Ak už v takomto dome či byte bývate, napíšte mi. 
Ak v pôdoryse chýba severozápadný roh alebo jeho časť, tiež to nie je dobré. Muž môže mať zdravotné problémy, nedostatok vitality, problémy so zamestnávateľom, uteká
z domu, veľa cestuje, viac sa venuje koníčkom ako rodine. Rodina má málo skutočných priateľov. 
Ale ak je na severozápade výčnelok navyše, to je ten lepší prípad. Rodina sa bude zaoberať charitou, bude sa zaujímať o svojich blížnych, bude nápomocná, bude ochraňovať slabších, bude mať sociálne cítenie. 
Takto by sme si mohli analyzovať všetky svetové strany na pôdoryse domu či bytu. Ja to aj v skutočnosti vždy v projekte robím. Sú to aj presné merania, ktoré ukážu, či ide o chýbajúcu časť, alebo časť navyše. Takéto nepravidelné časti vytvárajú aj otvorené lodžie. Ale zase vysunuté otvorené balkóny sa nepočítajú do pôdorysu a teda nevytvárajú nepravidelný pôdorys. 

Vždy sa mi potvrdilo, že pôdorys domu či bytu prináša jeho obyvateľom 

osud.
Preto, ak je vo vašom pôdoryse akákoľvek nepravidelnosť, 

niečo vám to prináša. 

Ak chcete vedieť čo a ako to liečiť, 

tak mi napíšte. 


Tiež si všímajte, ako je umiestnené vnútorné schodište. Veľmi nevhodné je schodište, ktoré mieri k hlavným vchodovým dverám. V takomto dome sa neudržia peniaze
a častokrát takéto domy sú aj na predaj, pretože ich majitelia nedokážu financovať. Tiež nie je vhodné schodište v centre domu. Centrum domu či bytu  má byť voľné, priestranné, nezapratané. Tu sa zbiehajú i rozdeľujú energie z celého príbytku. Centrum znamená vitalitu obyvateľov. Ak by tu bolo schodište, vznikne tak akoby komín, kadiaľ energia uniká a oslabuje všetky životné oblasti obyvateľov. V cente domu či bytu nie je vhodný ani žiaden kotol či krb. Jednak je to živel oheň, ktorý by bol pre centrum dosť agresívny a jednak klasický krb má tiež komín, kadiaľ by energia unikala. Do centra nepatrí ani živel voda. Teda žiadna fontána, akvárium a pod. Mohla by ohroziť zdravie muža, otca, manžela. 
Ďalšími problematickými miestami sú kúpelne a WC. Kedysi naši predkovia mali WC mimo domu. Vo východných krajinách tiež. Sú to predsa len miesta, kde sa zbavujeme biologického odpadu, ktorý poškodzuje energie v miestnosti a kanálmi odteká priaznivá energia. Veľká móda je mať veľké kúpeľne či viac kúpeľní. A ešte k tomu aj kúpeľňu spojenú so spálňou. Videla som kúpeľne, ktoré boli so spálňou predelené priehľadným sklom, alebo dokonca mali vaňu rovno v spálni. Nuž sú bytoví dizajnéri a sú bytoví dizajnéri. Kúpeľňa má byť primeraná, ani malá ani veľká. Tak, aby ste sa v nej pohodlne cítili. WC nemá dôvod byť veľké. Majú byť každé v osobitnej uzatvorenej miestnosti
a s dobrým vetraním. Ideálne na vetranie je okienko. V bytoch býva ventilátor, ktorý odvádza paru do šachty. Kúpeľňu a WC treba ošetriť, aby sa zmiernil dopad na osud obyvateľov. Ako ich ošetriť, to vie len poradca Feng shui. Nevhodný je byt či dom, ktorý má kúpeľňu či WC v centre, v strede pôdorysu. 
Je ešte veľa ďalších vecí, ktorých si treba všímať pri kúpe domu či bytu. Napríklad rozloženie miestností, rozloženie dverí, okien, umiestnenie krbu, sporáka. Nikdy nesmie byť živel oheň, teda sporák, krb, kotol a podobne na severozápade! Mimoriadne poškodzuje muža, otca, hlavu rodiny. Tento smer je nebeským šťastím. Prichádzajú z neho rôzne druhy pomoci pre muža a pre rodinu. Je to nebeská brána, pri ktorej nesmie byť oheň.  
Treba tiež vedieť, či dom alebo byt je vhodný pre konkrétnych kupujúcich. 

Ale to je už skôr na poradcu. 


Postup objednania služby:

Začiatok formulára
Pošlite mi e-mail na jankag888@gmail.com
Ja vám pošlem dotazník.
Po doručení vyplneného dotazníka si dohodneme odmenu na základe rozsahu prác.
Pošlem vám buď číslo účtu alebo adresu bydliska, na ktorú môžete odmenu zaslať.
Prijatú platbu vám potvrdím e-mailom.
Do dvoch týždňov od vyplnenia dotazníka a zaslania odmeny vám doručím mailom hotový projekt.
Týmto moja práca nekončí. Kedykoľvek sa budete potrebovať so mnou poradiť, napíšte mi.
A nemusí to byť len o projekte.






































 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára