Pre vás

Nepýtaj sa, čo svet potrebuje, spýtaj sa sám seba, vďaka čomu ožívaš.

A potom choď a rob to.

Pretože, čo tento svet potrebuje,

sú ľudia, ktorí ožili.

Harold Whitman

https://www.youtube.com/watch?v=XD22185zSlA

Verte, že ja vás oživím:)


jankag888@gmail.com

Autorské právo
Články môžete publikovať len s mojim súhlasom
a s aktívnou adresou na môj blog.

Aby si bol krásny, zastav sa: minútu pred zrkadlom, päť minút pred svojou dušou a pätnásť minút pred svojím Bohom. Horatius


streda 20. júna 2012

Návrat k prírode

Milí priatelia, 


tento príspevok bude určený pre vašich partnerov a rodinných príslušníkov, ktorí sa s učením Feng shui nestretli a možno práve preto sa mu bránia. Alebo povedia, že nemajú oň záujem. Verte, že každý s týmto učením žije. Nie je to žiaden módny trend, nie je to nič proti vášmu vierovyznaniu, nie je to nič vymyslené. 


Je to návrt k prírode, 
k zdravému, k spokojnému, k šťastnému

 a k zmysluplnému a úspešnému životu. 


Je to múdrosť našich predkov o prírode, o pôsobení hviezd na našu zem, o astrológii, o numerológii, o geomantii. Ale tak, ako naša západná medicína je viac postavená na chémii a my už viac hľadáme prírodné spôsoby liečenia, ktoré sú oveľa oveľa múdrejšie a rozvinutejšie vo východných krajinách. Tak aj učenie o tom, ako máme zdravo žiť je oveľa viac rozvinutejšie v týchto východných krajinách, od ktorých sa máme čo učiť. Možno niekoho odrádzajú neznáme čínske pojmy alebo rôzne čínske sošky, ktoré vám ponúkajú špecializované predajne. Verte mi, že to nie je podstata tohto múdreho a prospešného učenia. U mňa nebudete vidieť a čítať slovník s čínskymi výrazmi a nebudem vás zaplavovať čínskymi soškami, ktoré nie sú pre nás až tak prirodzené. To je skôr predmet podnikania. Ja vás a vašu domácnosť budem liečiť prírodným a prirodzeným spôsobom. V prvom rade skutočnými živlami ako je drevo, voda, zem - kamene, obklady, oheň, kov. A ochranné alebo stimulujúce bytové doplnky môžu byť aj z nášho prostredia. Kto k čomu viac inklinuje. Dám vám možnosť si vybrať, či chcete naše slovanské tradičné ochranné a stimulujúce doplnky, alebo doplnky východných kultúr. 


A mnohí ste sa už nemali možnosť stretnúť so životom na statkoch tak, ako som mala to šťastie ako malé dieťa ja. Aj naši starí a prastarí rodičia a ďalšie generácie pred nimi vedeli o prírode veľmi veľa. Vedeli, že keď išli postaviť dom, tak na pozemok zavolali prútikára a kde našiel spodný prameň vody, tam kopali studňu a kde nebolo geopatogénne žiarenie, tam postavili dom. Alebo na pozemok pustili psíka alebo kravičku a kde odpočívali, tam bolo dobré miesto aj pre ľudí a ich dom. Alebo pozorovali mačku, mraveniská, úle lesných včiel a podľa nich vedeli, kde sú škodlivé energie. Energie tiež vedeli rozpoznať podľa stromov. Tiež vedeli, že keď pred sejbou na niekoľko dní položia semiačka na modré plátno, tak semiačka sa rýchlo predklíčia a takto zasiate skôr vyrastú. Vedeli, že modrá farba má také žiarenie ako voda. Vedeli ako na ich život pôsobia hviezdy. Vedeli, aké druhy rastlín môžu sadiť pri dorastajúcom a aké druhy pri ubúdajúcom mesiaci. Rodičia vedeli, že cez spln musia svoje dcéry strážiť, pretože vtedy mládenci chodili popod ich okná. Vedeli, že spln mesiaca vyvoláva túžby. 

Tieto všetky múdre poznatky o zemi i o hviezdach si odovzdávali z generácie na generáciu. A tak ako zvieratá a rastliny cítia všetky energie a žijú v súlade s nimi, aj naši predkovia kedysi ich cítili. Ale priemyselný pokrok tento cit postupne vytláčal a nahrádzal drahými prístrojmi, ktoré ani zďaleka neobsiahnu pôsobenie všetkých energií okolo nás. Ale keď ich už necítime alebo prístroj ich nedokáže zmerať, to neznamená, že nie sú. Sú a pôsobia na naše zdravie a na naše osudy. 

Štatistiky hovoria, že Európania, ale aj iste ľudia iných kontinentov, trávia 90 % času zatvorení vo svojich domoch a kanceláriách či iných uzatvorených pracoviskách. Preto nikdy predtým nebolo také naliehavé, aby tieto priestory boli v súlade s prírodnými zákonmi. 



Feng shui - prax:

Častokrát sa stáva, že člen domácnosti slabne a slabne, alebo dokonca odpadáva, dokonca vážne ochorie. A lekári ho nedokážu vyliečiť. Bol hospitalizovaný, trošku nabral síl a keď prišiel domov, opäť sa dostal do pôvodného stavu. Veľa ľudí spáva v energiách skutočne škodlivých až nebezpečných. Odhaliť ich vie len špecialista na metódu lietajúcich hviezd. Alebo v mieste je elektromagnetické žiarenie - to vie zistiť prútikár.  
Mnoho partnerov sa pokúšajú splodiť svoje dieťatko a stále bezvýsledne. A pritom možno stačí len moja rada. Alebo deťom sa nedarí v škole, nevedia sa sústrediť pri učení. Alebo rodičia majú problém si nájsť prácu, alebo nevedia, ktorá pracovná oblasť by bola pre nich vhodná. Mnohým sa vám stáva, že v živote opakujete stále tie isté chyby a neviete sa z toho dostať. Napríklad pri hľadaní vhodného partnera.

 Koľko je ľudí, toľko je osudov. 

A každý si vyžaduje osobitný citlivý a múdry prístup. 


Verte, že u mňa ho nájdete. 


S láskou 

                        Janka




© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ
© COPYRIGHT RESERVED

Ak sa vám tento príspevok páčil, prosím kliknite nižšie na značku KanKan 
"Pači sa mi to" a môžete mi napísať aj pekný komentár.
Aby som vedela, či vám moje články prinášajú úžitok. Ďakujem.













1 komentár:

  1. Veľmi sa mi páčia domy zariadené podľa feng shui. Myslím, že to prináša veľa pozitívnej energie, ktorá sa prenáša aj na obyvateľov.

    OdpovedaťOdstrániť